Forum Penolong Pegawai Perubatan Sarawak
 
HomePortalGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Forum
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Klinik warga Emas
Sun Jun 14, 2009 4:19 am by PPP BorhanDalat

» BERITA BERGAMBAR DARI KK NANGA SEMAH, DARO
Sun Jun 14, 2009 4:01 am by PPP BorhanDalat

» Elaun RM 1500, 1000, 500- APA KATA PPP SARAWAK? LAYAK ATAU TIDAK?
Wed Jun 10, 2009 9:23 pm by musrgmude

» KLINIK INTEGRASI
Wed Jun 10, 2009 5:25 pm by wreig

» Salam lelenggau
Wed Jun 10, 2009 2:51 pm by deresa_mit

» KALAU ANDA JADI KETUA PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK????
Wed Jun 10, 2009 1:12 pm by deresa_mit

» MASA DEPAN PPP
Tue Jun 09, 2009 12:09 pm by Ndan6192

» SELAMAT HARI GAWAI DAYAK 2009
Sat May 30, 2009 12:49 pm by cloud

» All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank
Fri May 29, 2009 9:44 pm by onesu

Affiliates










 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search

Share | 
 

 DRIVER DEGIL

Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
toyol2000

avatar

Number of posts : 41
Points : 0
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: DRIVER DEGIL   Fri Jul 18, 2008 11:11 am

Adessssssssss sakit pala otak aku ni terkena dengan driver yang degil gila nak mapus.........harta kerajaan dia buat macam bapak dia yang punya lepas tu kalau rosak pandai plak mintak repair pakai LPO.............tapi kalau kita nasihat macam tuang air atas daun keladi......

Memang macam mana yang kita tahu tugas dia orang tu memang jaga ( incharge ) pengangkutan yang ada di klinik tapi jangan lah pakai sesuka ati kan.............aduh orang pun dah cakap banyak tapi dia buat tak kisah ja......kat depan bos pandai plak berlakon baik....aduh2

Apa nak buat...............ada idea kah?
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 42
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Fri Jul 18, 2008 11:36 am

Very Happy hai... kawan.... macam mana dengan Buku Log... dia... siapa yang sahkan?.... adakah dia catatkan mileage penggunaan SG dlm buku tu.... dan satu lagi.... dengan penggunan minyak... siapa yang control?.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 36
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Fri Jul 18, 2008 11:39 am

Nya mh aku ngai nyadi driba suba.. tusahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 35
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Fri Jul 18, 2008 12:49 pm

Sebagai seorang incharge dlm usia yang lebih muda dari drebar, aku rasa kita pakai jalan yang lurus iaitu kuasa sbagai bos.Bermula dari teguran sopan dan lembut sehinggalah kita tegur dia dgn mata pen.
Seperti kata Abang jemain tadi, buku log hendaklah diperiksa selalu.Boleh juga laporkan pada bos di tmpt anda dan saya pasti, berdasarkan kerosakkan yang selalu direpair/penggunaan minyak yang tdk releven dgn mileage urusan rasmi, pihak bos anda akan mengambil satu tindakan sewajarnya.
Apa yang perlu anda buat, tegur, lihat,lapor.Tak perlulah pening kepala sangat kerana pihak bos anda tentunya lebih Arif mengambil keputusan.Yang penting,dalam bertimbangrasa perlu ada juga tegasnya menjalankan tugas.

Wah...........panjang nie.tak melalut ke?kalau kwn2 lain ada pendapat yang lebih baik, tolong lah kwn kita nie.
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 42
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Fri Jul 18, 2008 1:07 pm

Very Happy my..friend... dalam mana-mana jabatan sekali pun...tugas / tanggunggung jawab sama.... semua ada Buku Log.... jangan bimbang... ada masa nya nanti... dia akan kena... U buat peranan sebagai Incharge...dalan tacke Driver macam ni... seperti kata Ewatt... bukan kita nak merosakkn periuk nasi orang... tapi kalau tak dapat diselamatkan dgn apa cara sekali pun... apa boleh buat. Bos kita... akan periksa mileage SG dan penggunaan minyak.... sama atau tidak...mileage maksud nya.. penggunaan kenderaan untuk tujuan Rasmi atau tugas lain yang diarahkan oleh pihak atasan... tally ke tak dgn penggunaan minyak? Semua ada dalam buku Log...melainkanlah dia tu..tak catatkan... dalam Buku Log... 1 liter boleh jalan berapa KM?..kalau dia buat macam kenderaan sendiri... memang tidak sama..sebab tujuan nya lain.... tak dia nak tulis dalam Buku Log...milaege pergi beli sayur... tak logik.... tapi minyak...beli selalu... sebab dia rasakan bukan duit dia gunakan... slide aja kad tu..minyak dah keluar... disini kami pantu penggunaan SG dan minyak melalui Buku Log...
Kalau sedikit bezanya taklah apa sangat... jangan pulak sewenang nya.. semoga dapt idea dari ini.....
bounce
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 34
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Fri Jul 18, 2008 1:17 pm

betul2 aok aja. mun sik dengar nasihat jua, sumpah dia jd daun keladi terus.
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 35
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Fri Jul 18, 2008 3:48 pm

mun sik pun, pakai aja gen 2 rendy. ha...........ha.....................
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 34
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Sat Jul 19, 2008 4:40 pm

boleh takde masalah mun dapat muat jak.
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 34
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Sun Jul 20, 2008 3:11 pm

kaban rasik engau rumbang batal senapang br ia nemu...PARRR aku wreig sigi nemu deh laban ia udu bebuting engau anak daha driver deh..amat nayk PARR..ngaku ajak meh
Back to top Go down
View user profile
toyol2000

avatar

Number of posts : 41
Points : 0
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Mon Jul 21, 2008 1:35 pm

hahahahaha jangan angap drevar sekarng masih kolot..........jangan terkejut kalau ada di kalangan drevar yang sudah ada diploma dan lebih lagi ada degree............mereka jauh lebih advance dari kita so tidak mustahil kalau aktiviti mereka tidak dapat dikesan oleh pihak atasan..............lagi SG tu dah biasa mereka pakai so tau lah macam mana nak adjust kan

Lu Fikir La Sendiri
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 42
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Mon Jul 21, 2008 2:10 pm

Very Happy itulah dreber yang tak bertanggungjawab... walau pun dia berpelajaran tinggi ....sepatutnya perkara ini tidak berlaku..mereka bukannya tak ada kursus orientasi.. kursus Pemandu Berhemat... tapi kemana ilmu tu semua....lebih banyak urusan peribadi sendiri dari urusan klinik/rasmi.... dan bukan Semua pemandu macam ini...ataupun mereka nak mencabar kita..... berani ke tak menegur dia.... atau kiat dapat di "makan" ke tak...kalau terjadi apa apa yang tidak diingini .... siapa akan bertanggungjawap dan menjawab soalan-soalan itu....langit tidak selalu nya cerah... malang tidak berbau...masalah yang sebegini yang kita sebagai ketua di KK kena jaga.... kita tak dapat nak tegah.. atau bersuara pun....tapi semuanya berbalik kepada kita... memang dia tak peduli akan kita lebih-lebih lagi kita yang jauh lebih muda atau sebaya denag anaknya...memang pening kalau ada macam ni...umpama anak mengajar bapa.....walaumacamana sekali pun... kita ada tanggungjawab kita... sebagai ketua di KK... (KK Management Manual)....mungkin boleh berkompromi dengan mereka yang degil ini....mungkin PPP yang lain ada lagi pendapat kita kongsi bersama... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 34
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Mon Jul 21, 2008 3:21 pm

enti drever dah bisi diploma enggau digree,,kapa ka nyadi drever....dreverlah bilun..drever tongkang ,,dreverlah lipan kayu batang g mauh duit.
Back to top Go down
View user profile
toyol2000

avatar

Number of posts : 41
Points : 0
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Tue Jul 22, 2008 12:34 pm

aku tak tau lah...........penah aku cuba mau simpan kunci........mula2 dalam sebulan 2 tu ok lah tapi lepas tu banyak lah alasan dia cakap tak ingat bawa kunci lah.......lepas tu cakap nak check awal lah...........macam2 lah alasan so tempat aku simpan kunci pun dia dah tahu tambah lah dia main2..................sekarang cadangan aku baik cabut ja tayar tu SG simpan kat umah PPP i/c ja kalau ada kes baru pasang..............

macam mana ok sik cadangan aku

Lu Fikir La Sendiri
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 42
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Tue Jul 22, 2008 12:44 pm

Very Happy ok juak... mun dapat macan ya... bounce
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 35
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Tue Jul 22, 2008 12:49 pm

Itu dah melampau bro.....Biarlah dia nak simpan kunci itu, tapi janganlah sampai nak cabut wayar pulak.
Memang ada yang lebih berpelajaran sampai tahap diploma, tapi kalau dah jawatan driver biarlah sampai tahap driver jugak.Dia tetap bawahan u bro....
Melainkanlah kalau ada yg tdk ngam dari segi lain, itu lain cerita la......
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 42
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Tue Jul 22, 2008 12:56 pm

Very Happy amai ko dek nya. Watt.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 35
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Tue Jul 22, 2008 1:02 pm

Kalau dah pandai sangat, jgn tipu kerja,tipulah bank.
Back to top Go down
View user profile
Rie@HeartBreak7
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 1482
Age : 34
Location : KK Kuala Lawas
Job/hobbies : AMO U29
Points : 27
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Tue Jul 22, 2008 2:06 pm

cara i atasi masalah driver malas & bengkeng i tu senang, i report ja kat Hj Han.
now, pemalas i tu tunggu masa ja la transfer keluar.
mentang2 incas muda alu nak bengkeng depan aku, u x mau kerja ngan i, u keluar ja la dr klinik i.
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 42
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Tue Jul 22, 2008 2:19 pm

Very Happy berani kerana benar Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 35
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Tue Jul 22, 2008 4:43 pm

Udah aku madah ke ia Sia...........munyi ko d nyak meh.Taja nuan muda ari , bos tetap bos, nti ngai ninga jaku,report ngagai atasan.Nti nda digaga bakanya, sekali udah alah laban ia , lalu ka belama ila.
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 36
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Wed Jul 23, 2008 12:32 pm

amat nya PARRRRRRRRR. ganas ndar sida Ipar tok,, kasih bala deriba....

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 34
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Wed Jul 23, 2008 4:24 pm

ENTI KABAN SAMPAI PILA MOTO INJIN PUN DICABUT.MBALKAMAT MEH DIAK NGAL
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 35
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Wed Jul 23, 2008 4:30 pm

Nda ngawa, pila kipas ga kena, laju gik.
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 34
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Wed Jul 23, 2008 5:31 pm

ok gak enti bakanyak
Back to top Go down
View user profile
toyol2000

avatar

Number of posts : 41
Points : 0
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   Thu Jul 24, 2008 10:05 am

ukai pila moto jak ke dicabut kaban..........bai sekali ngau kaki moto nyak meh...........ngambi ka ia nemu sapa bos
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: DRIVER DEGIL   

Back to top Go down
 
DRIVER DEGIL
Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Car driving by itself with NO driver
» Riding in a white van with no driver
» Paul Searle
» pregnant dream interpretation within a dream and buses and no money
» the car chase with the big yellow machine and its lady driver

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sarawak Assistant Medical Officer Forum :: Forum Perbincangan :: Perbincangan Permasalahan-
Jump to: