Forum Penolong Pegawai Perubatan Sarawak
 
HomePortalGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Forum
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Klinik warga Emas
Sun Jun 14, 2009 4:19 am by PPP BorhanDalat

» BERITA BERGAMBAR DARI KK NANGA SEMAH, DARO
Sun Jun 14, 2009 4:01 am by PPP BorhanDalat

» Elaun RM 1500, 1000, 500- APA KATA PPP SARAWAK? LAYAK ATAU TIDAK?
Wed Jun 10, 2009 9:23 pm by musrgmude

» KLINIK INTEGRASI
Wed Jun 10, 2009 5:25 pm by wreig

» Salam lelenggau
Wed Jun 10, 2009 2:51 pm by deresa_mit

» KALAU ANDA JADI KETUA PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK????
Wed Jun 10, 2009 1:12 pm by deresa_mit

» MASA DEPAN PPP
Tue Jun 09, 2009 12:09 pm by Ndan6192

» SELAMAT HARI GAWAI DAYAK 2009
Sat May 30, 2009 12:49 pm by cloud

» All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank
Fri May 29, 2009 9:44 pm by onesu

Affiliates










 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search

Share | 
 

 KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK

Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
jompot



Number of posts : 48
Age : 35
Location : ba ulu baram..
Points : 0
Registration date : 2008-05-23

PostSubject: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Thu Jun 26, 2008 10:37 pm

Selalu kita dengan tentang masalah perhubungan staf - staf kita yang tak sehaluan @ tak ngam @ tak sependapat..
CTH: MA i/c tak ngam dengan 2nd MA @ JM- ianya berkaitan tentang on call tak ikut giliran , selalu meninggalkan klinik @ susah dihubungi semasa oncall, JM terpaksa attent case OPD , MA terpaksa buat kerja attendent dan pelbagai bagai lagi masalah...so saya ingin pandangan daripada bala kaban @ berkongsi masalah serta mencari jalan penyelesaian jika ada.....
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 35
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Fri Jun 27, 2008 4:14 pm

Aku punya pengalaman yang sama sebelum ini.memang susahlah kalau sudah tidak 'ngam' di bwh satu bumbung. Mungkin kaban Jompot terpaksa mengikut haluan sendiri.Maksudnya, jadi orang tengah/berkecuali.Selalunya memang ada individu yang akan sentiasa menyalak seperti anjing.tapi cubalah buat 'kool'.Kalau dikut kelak makin menjadi.Jangan diikut mereka yang benci-membenci ini, sebaliknya wujudkan suasana damai/ kerja berpasukan.(bagi kita org baru disitu memang susah lah)
Mcm saya, saya cuba elakkan pihak yang tak berapa 'ngam 'ini dari mnghantui saya utk mbenci pihak lain.Tapi kadang-kala marah pulak kan.Mana taknya, "Cuti orang Bukai Pantap ia,Cuti ia empu nda.Ni cuti ia ka ambis nti bakanya........"
Sama besabar lah kita kaban.Amin.
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 36
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Fri Jun 27, 2008 4:18 pm

Uji tua begulai baru ia PAR............. kaban tua d Igan bai tua,,,,,, nda ibuh kena cuti kitai,, pandai2 aja mh kitai ngatur,, nti stakat semalam 2 nya nda kja,,, nda ngawa nya par

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 35
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Fri Jun 27, 2008 4:25 pm

Nyak meh.......
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 36
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Fri Jun 27, 2008 4:36 pm

D anang kenya d UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU...

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 35
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Fri Jun 27, 2008 5:33 pm

Ni chess ku UUUUUUUUUUUUUUUU.....................
Back to top Go down
View user profile
noelwan



Number of posts : 25
Points : 0
Registration date : 2008-06-16

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Fri Jun 27, 2008 8:02 pm

mesti ada timbang rasa antara sama lain..seperti u katakan tadi, jangan terpengaruh dengan salah satu staff u, sebab ada baik buruknya.. orang yang suka komplin adalah orang yang patut kita selisik dulu...aku lebih tengok orang yang buat komplim dari orang yg dikoplin nya..sebab apa ..orang inilah yg myebabkan kakitangn kk u berterabur...ppp1 n pp2kena timbang rasa. pp2 kena pikir jua yg sorang tu banyak bbuat management...kalau nak kluar, bgtau awal..ppp1 pun mcam tu jua,,..jgn asyik kita saja yg pg kluar dr kk.. bg can la...mcm i pun kkk, sebab pedalaman i bg diaorang satu hari setiap bulan utk settle dia orang punya bil pg ke bandar...bg can la tu...cuti buat bgilir...kan senang..
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 34
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Sat Jun 28, 2008 10:58 pm

no komen.... hal hal remeh cam tok sik sepatut wujud tp wujud jua.. pasal hal kecik pun dah tak ngam.. aku sokong cara noel tu.. kita dengar ajak la hasutan puak puak terlibat ni tapi jgn TERPENGARUH dah.. kalo nak jd HERO tolong settlekan masalah pihak terlibat boleh tp buat denganc cara yg betul, berkecuali dan jangan sampai kita pula yg dia orang tak suka.. kalau pasal on call senang jak.. soalnya sapa banyak oncall dia dapat lebih income.. saya selama ini pun on call 24 jam, 7 hari seminggu 365 hari setahun.. saya oncall sorang.. tak bising pun.. dengan syarat saya kluar ikut suka hati saya jak. so bila org komplen tak bolehlah nak salahkan saya.. sebab kalo dikira saya lebih banyak oncall dr mana2 staf lain di klinik..
Back to top Go down
View user profile
jompot



Number of posts : 48
Age : 35
Location : ba ulu baram..
Points : 0
Registration date : 2008-05-23

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Mon Jun 30, 2008 1:13 pm

eh....mun x silap KK Roban ada 2 MA kan (time i attchment dulu.x tahula kalau tinggal sorang sekarang )...Pahal Renndy oncall sorang je tak ikut turn..Kan itu sudah nampak cam x ngam...????Maan apai Masida ?
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 34
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Mon Jun 30, 2008 2:03 pm

masida transfer simunjan. abdul halim ganti jd I/C tp nya diam luar di saratok. rumah diri pun. payah jua mun nya mok oncall. walaupun nya oncall patient tetap jua agak aku. better aku jak oncall sorang. aku sik kisah asal ikut syarat aku jak. aku kluar suka hati jak. kami sikda problem . ok jak kamek org tok. sikda gejala ngam tak ngam sitok.
Back to top Go down
View user profile
jompot



Number of posts : 48
Age : 35
Location : ba ulu baram..
Points : 0
Registration date : 2008-05-23

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Mon Jun 30, 2008 9:33 pm

ooooooooo, mun cam k juak o...nadai ngawak..kitai forum d tok kak sembang2 jak..samping ya kta selesaikan masalah..ok juak mun 2 , 2 MA sepalak...
Back to top Go down
View user profile
andy82

avatar

Number of posts : 19
Points : 0
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Tue Jul 01, 2008 10:02 am

mana2 tmpt kerja nng akan ada masalah x ngam... hampit semua tmpt...
klau kat tmpt gua, gua rilek jak.. gua skrg ambik lgkah butakan mata pekak kan telinga dgn benda2 mcm tu... klau pasal oncall, mmg la slalu jd masalah.. klau tmpt yg x bz, bleh la oncall sorg2, tp klau tmpt bz mcm kt tmpt gua ni, masak lu klau nak oncall sorg2 24jam,365hari sthn tu... dah la pt kat sini kuat komplen... lmbt sikit trus komplen.. ingat ma ni apa kuli keng diorang kah????
klau smua ppp mengamalkan sikap mcm Renndy Ryan tu, aman dunia... lalala....
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 35
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Wed Jul 02, 2008 4:31 pm

Aku pun setuju dgn cara Noel ya.Mcm Rendy pun betul,aku stuju gak tp harap jgn sampai di pijak, sudahlah.so far aku setakat ni dpt kawal keadaan.yang suka bawa berita pun skrang dah nampak boring dah tengok aku tak masuk jarumnya...............
Mcm kata Andy,pekak telinga, butakan mata, lama2 hilang benda tu.yang penting kita ikut stail mereka.Kalau I/C dah buka lagu dangdut kita goyang la........takkan nak break dance kot.Bagi aku ikut aja stai orang lama,tapi jgn ikut sampai benda salah dahlah.....................
Back to top Go down
View user profile
jompot



Number of posts : 48
Age : 35
Location : ba ulu baram..
Points : 0
Registration date : 2008-05-23

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Wed Jul 02, 2008 10:41 pm

yela....asal jangan dalam forum cakap lain p hakikatnya lain( jangan makan hati berulam jantung )..Coz seperti yang kerap kita dengar apabila masalah oncall yang sepatutnya oncall p meninggalkan klinik, kemudian 2nd MA yg attent case @ JM yang terpaksa tengok..Bila time 2nd MA yang nek kluar dan buat stail yang sama, tengok2 kena sindir , paling tidak MA yang sorang cakap dengan pt mengatakan tidak puas hati dengan yang sorang tu...ini bukan hanya bicara tetapi realiti...MB bagi yang baru bekerja belum terima pengalaman ini tetapi bagi yang lama bertugas saya rasa akan tahu situasi begini.....payah ka bsendak.....
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 34
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Thu Jul 03, 2008 10:48 am

Bala bakih ngau bala kaban dihormati sekalian...jara penemu ti baka tok....suah bendar nyadi ba klinik..enti staf enda ngam ngau incharge keni ka mujur,..mauh incharge enda ngam staff,enda piak.

cuti staff bukai dipantap sereta dikincil ia,ia empu enda temu berapa cuti ia.kitai bisi 2 igi kopee cuti siti merahhhh..siti biruuu..kepil semua kad kitak td ngambik enda beciping auk..entil ia enda adil gak tau pantap ngau duku,auk.

"Adong Belalai Bujang Berani ati deka Nguji Dara Mereti "
Back to top Go down
View user profile
andy82

avatar

Number of posts : 19
Points : 0
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Thu Jul 03, 2008 12:48 pm

buat bro jompot, bg ktaorg jr2 ni, mmg blum masak dgn smua perkara,sbb tu lah gua harap dpt tunjuk ajar dr bro2 sr...
kt mana2 pergi pun msti ada masalah x ngan ni... klau x ngam sgt, masing2 buat hal sndiri, jgn peduli hal org lain... jgn nk bcrita kburukan org tu... x baik tau!!!
gua pun ada gak x ngam ngan org, tp gua x pduli hal dia, gua buat hal gua, dia buat hal dia... klau dia nak crita buruk pasal gua, gua xkisah... kubur pun asing2 beb... pandai2 la jwb ngan tuhan....
wlaupun life gua xbrapa nak best, gua xsusahkan org....
Peace bro....
Back to top Go down
View user profile
nelson joe

avatar

Male
Number of posts : 4
Age : 40
Location : Kuching, Sri Aman, Hospital Umum Sarawak
Job/hobbies : AMO
Points : 0
Registration date : 2008-05-16

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Mon Nov 03, 2008 2:27 pm

Hubungan sesama kakitangan memang penting dijaga dengan baik. Sekiranya terdapat masalah atau tidak sependapat selesaikan dengan cara baik. Tak ada masalah yang tidak dapat diselesaikan baik kecil atau besar masalah itu, tetap ada penyelesaiannya. Pokok pangkal, berkerjasama dan sentiasa bertolak-ansur dan sentiasa bertimbang-rasa.
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 42
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Mon Nov 03, 2008 2:59 pm

aku dengan Incharge memang best!..cun....ngam...uhmm... Very Happy

_________________
just me...
http://jamainambang.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Rie@HeartBreak7
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 1482
Age : 34
Location : KK Kuala Lawas
Job/hobbies : AMO U29
Points : 27
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Tue Nov 04, 2008 10:38 am

kami org ok ja, cuma otai2 ja ada prob sikit.

_________________
がりえ しあ
Gariey Sia
http://www.rumahpanjai.com/profile/GarieySia
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 36
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Tue Nov 04, 2008 10:54 am

so farrrr manah,,, arap manah blama-lama...kadang2 datai ga ribut, tusah ga mensia

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
Rie@HeartBreak7
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 1482
Age : 34
Location : KK Kuala Lawas
Job/hobbies : AMO U29
Points : 27
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Tue Nov 04, 2008 12:09 pm

ngak bisa beribut2 dong~

_________________
がりえ しあ
Gariey Sia
http://www.rumahpanjai.com/profile/GarieySia
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 36
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Tue Nov 04, 2008 2:33 pm

bc baru ga Indon dikesan dalam forum to ney Razz Razz Rolling Eyes Like a Star @ heaven

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
Rie@HeartBreak7
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 1482
Age : 34
Location : KK Kuala Lawas
Job/hobbies : AMO U29
Points : 27
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Tue Nov 04, 2008 6:47 pm

mana dong~?

_________________
がりえ しあ
Gariey Sia
http://www.rumahpanjai.com/profile/GarieySia
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 36
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Wed Nov 05, 2008 8:08 am

nya ia dh

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
Rie@HeartBreak7
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 1482
Age : 34
Location : KK Kuala Lawas
Job/hobbies : AMO U29
Points : 27
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   Wed Nov 05, 2008 9:42 am

apuuuuuuuu~

_________________
がりえ しあ
Gariey Sia
http://www.rumahpanjai.com/profile/GarieySia
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK   

Back to top Go down
 
KOMEN ANDA TENTANG HUBUNGAN INCHARGE @ JM @ STAF ANDA DI KK
Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sarawak Assistant Medical Officer Forum :: Forum Perbincangan :: Perbincangan Permasalahan-
Jump to: