Forum Penolong Pegawai Perubatan Sarawak
 
HomePortalGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Forum
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Klinik warga Emas
Sun Jun 14, 2009 4:19 am by PPP BorhanDalat

» BERITA BERGAMBAR DARI KK NANGA SEMAH, DARO
Sun Jun 14, 2009 4:01 am by PPP BorhanDalat

» Elaun RM 1500, 1000, 500- APA KATA PPP SARAWAK? LAYAK ATAU TIDAK?
Wed Jun 10, 2009 9:23 pm by musrgmude

» KLINIK INTEGRASI
Wed Jun 10, 2009 5:25 pm by wreig

» Salam lelenggau
Wed Jun 10, 2009 2:51 pm by deresa_mit

» KALAU ANDA JADI KETUA PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK????
Wed Jun 10, 2009 1:12 pm by deresa_mit

» MASA DEPAN PPP
Tue Jun 09, 2009 12:09 pm by Ndan6192

» SELAMAT HARI GAWAI DAYAK 2009
Sat May 30, 2009 12:49 pm by cloud

» All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank
Fri May 29, 2009 9:44 pm by onesu

Affiliates










 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search

Share | 
 

 masalah gua...

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
andy82

avatar

Number of posts : 19
Points : 0
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: masalah gua...   Thu Jun 12, 2008 1:02 pm

yo bro2 skalian....
gua dah baca story lu org... ksian juak... gua pun ada story gak nak sroty nag lu org...
lu org mmg ingat gua hapy dpt bertugas kat "hospital dalat(a&e)"... kalau lu org pikir mcmtu, luorg pikir balik la... lu org silap beb..
gua byk masalah kat sini beb... staf atasan kat sini main lepas tangan jak.. apa yang gua pikir,indah khabar dari rupa...(sory ek org dalat) dalat mmg cool beb, tp tmpt kerja gua masalah beb. gua tengok opd pt gak, mcm lu org smua, gua on call gak, tapi gua xda quarters beb... wktu gua dtg sitok, sma kt sitok mcm xready jak nak trimak staf baru.. last2 gua tumpang rumah ma yang tggu masa nak transfer selama 2 mggu n after that gua takeover rumah ya... masalah brmula bila mo i/c kat sitok bgtau yg kuota quartes utk ma cuma 2 jak. ya pun dah di ambik oleh smo n sorg ma. gua xda tempat beb... gua terpaksa cr rmh sndiri.. klau kat bandar besar, no hal nak cri rumah sewa... lu org pikir la mcm mana nk cri rumah sewa kt sitok...
lama dah gua pendam pekara tok beb... waktu gawai lepas, gua handle opd, a&e(yang hidup segan mati xmau) dgn on call skali... staff senior smua cuti.. patut kah? sma,mo,ma,sn,jm, smua cuti... ada la tggl 2 3 0rg jak... kalau gua nak bawak perkara ni ke HQ bleh, tp gua nak mintak pandangan lu org lok... klau lu org kt tmpt gua, apa lu org buat...
last skali, gua diarahkan sini sprti utk menyenangkan ssetengah pihak jak... snang nak dibuli...
apa2 pun kpd ssiapa yg ada jln penyelesaian, share la kt gua.. gua dah penin....
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: masalah gua...   Fri Jun 13, 2008 6:55 pm

Macam ni je beb... yang paling penting kita sebagai insan yang berpandangan jauh dan mengelakan rasa tidak puas hati, bagus u inform kan maslah u kepada u punya incharge dulu, sama da pengarah hospital ataupun mana2 incharge yang menguasa. U tanya pendapat mereka dan luahkan masalah. adakah u sudah inform mengenai perkara di atas? jangan pendamkan ajak beb... mereka pasti akan take action. Ikut saluran yang betul untuk menyelesaikan maslah. May b ada jalan lain . contoh nyer.. meminta kuaters dari jabatan lain seperti Jabatan JPN, Jabatan Perhutan dan jabatan kerajaan lain yang kuaters masih kosong. ( Seperti di tempat saya). itu pun melalui perbincangan dengan bos u. Kalau betul kena buli, u report dan luahkan dengan bos u. jangan pendam lama,,,, nanti u gila... susah kena depression hari2 makan ubat.. (lepas dapat kad PSY suka ti ler nak buat) ( hukuman gantung dapat di elak)
Back to top Go down
View user profile
jompot



Number of posts : 48
Age : 35
Location : ba ulu baram..
Points : 0
Registration date : 2008-05-23

PostSubject: Re: masalah gua...   Fri Jun 13, 2008 9:44 pm

geng..gua sokong pamameh..cuba crk kuaters dr state pun..klu xda juak rundeng ngn pengarah la.. xkan bala ya xda ati perut... brp ma ktk org d cia ?..mun x juak dpt d rundeng ngan pengarah, Sma, rundeng jak ngan c Dolhan @ Ngui ka abis cerita....
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 34
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: masalah gua...   Sat Jun 14, 2008 2:39 pm

ceh org k LLL ke korang sumo ni BEB.... gua support papa dan jompot beb. u settle kat level bawah dulu beb. kalo tak jalan beb.. baru u bawa ke atas... gua masa keja kat a/e dulu pun macam tu beb..kuarters tak cukup beb.. gua sewa luar juga beb.. dah la nak bayar sewa, belanja minyak gik.sepatutnya staf yang on call patut diberi priority tinggal di kuarters beb.. tempat saya dulu beb. kuarters tak cukup bukan sebab apa tapi staf yang tak berkaitan yang banyak diam kat kuarters.. kalo takat staf ofis, kaunter atau staf yang tak keja on call tu tak yah la diam kuarters. bukan tu aja ada staf2 ni yang berlaki atau berbini polis, askar dan department lain tapi tak nak diam kat kuarter pasangan dia orang tu, sebab elaun perumahan polis kan besar tu yang dia orang nak.. so beb.. u follow aja nasihat papa dan jompot beb... apa2 hal boleh runding dulu beb.. keep us inform pasal problem u beb.. mana tau boleh tolong.
Back to top Go down
View user profile
andy82

avatar

Number of posts : 19
Points : 0
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: masalah gua...   Sun Jun 15, 2008 2:06 pm

thanks bro2 sekalian sbb bri ftback ttg masalah gua...
gua dah cuba bincang dgn golongan atasan kt tmpt gua ni, tp msh buntu gak... gua pun dah cuba mohon quarters dari jabatan lain,so skrg tgh tggu jwpn.. so skrg gua xpayah nk pikir pasal oncall gik...
gua dh fedup sbnrnya dgn masalah mcmni.. mo ic kt sini main lepas tgn jak... gua xkisah klau dia bagi gua tgl kat quarters kayu yg cuma ada 2 bilik ataupun yg sempit,gua mmg xkisah... asalkan gua ada tmpt tgl...
dia suruh gua kongsi... bukan gua xnak kongsi, masalah nya gua nak kawen..klau kongsi, xbest plak bila gua ajak bini gua kongsi ngan org lain... lu org pikir lah...
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 34
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: masalah gua...   Sun Jun 15, 2008 3:50 pm

tul tu beb.. kalo cam tu u refer terus ke hq tanya sal masalah u beb.. takkan mau kongsi. kalo sama2 single ok jua. kalo tak settle juga u mintak tranfer ja beb. ugut dia orang kalo takde kuarters u tranfer jak pegi tempat yg ada kuarters.
Back to top Go down
View user profile
jompot



Number of posts : 48
Age : 35
Location : ba ulu baram..
Points : 0
Registration date : 2008-05-23

PostSubject: Re: masalah gua...   Sun Jun 15, 2008 4:49 pm

waaa, problem tu beb...gua pun kalo dah bbini x gua mau kongsi rumah ngan geng lain.....so , lu tinggal di mana sekarang beb.. brapa jarak tpt lu tinggl dng hosp...? n kalu lu ada apply kuaters dr state @ department lain, cuba jumpa org atasan yang mengurus kuaters trsbt.kalu dr org tengah mmg byk dskriminasi....gua tahu beb, org baru mmg selalu kena buli..gua dah puas beb...p dulu gua tak main melalui org tgh, gu terus jumpa orang atasan, coz bos atasan lebih mudah mndengr masalah kita drpa penyelia , moic n sekuncu-kuncunya.....bukanya nak tolong, di bulinya adalaaa....so jangan putus asa beb..cuca, try n test selagi terdaya...lambat laun berkat usaha Tuhan akan memihak pda lu utk mendapatkan rumah 4 berteduh.........
Back to top Go down
View user profile
andy82

avatar

Number of posts : 19
Points : 0
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: masalah gua...   Mon Jun 16, 2008 9:17 am

tu la pasal kan...gua mmg nak mintak transfer beb.. tp mmg masalah la...klau senang nak transfer,mmg gua dah mintak dah..gua dah xtahan ni beb..diaorg paksa gua jd kuangajar beb... gau mmg xnak jd jahat beb...gua bukan pikir pasal gua jak,gua pikir pasal nama PPP beb..kalau gua nak buat jahat kat org, lama dah gua buat..gua dah cuba bagitau masalah gua kat salah seorang SAMO kat HQ,jawapan nya smmgnya dah dijangka, "sabar je la dulu..." kalau sehadi dua mgkin gua bleh sabar beb, kalau sbln,sthn,cam ne tu... tp tahap kesabaran gua pun bleh tahan gak ceteknya beb... mau2 meletup gak nanti...gua ada persolan la kat sini,patut ke tradisi buli membuli, tindas menindas ini diteruskan??? jwb la kengkawan... klau skrg jr2 kena buli,kna tindas,kalau jr2 dh jd sr,diorg akan buat balik kt jr2...klau org bwhan dh kena tindas, bila dah jd org atasan,diorg akan buat balik kat org bwahan... patut ke benda mcmtu diteruskan??? so... tu persoalan utk lu org...apa2 hal pun gua nak tuntut keadilan untuk gua...
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 34
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: masalah gua...   Mon Jun 16, 2008 4:09 pm

tradisi buli ni memang tak patut la. masa student kita dibuli staf terutama sekali staf kat wad (SN / JM) suruh buat itulah ini lah, bila mintak sain buku log taknak pulak. bila kita dah jd staf dibuli org senior pula atau orang atasan. so perkara ni patut stop la. kita ni orang yang civil tak patut buat benda tu semua. kalo dulu masa jd student staf buli tp sekarang saya dah jadi staf tp saya tak pernah la nak buli student ni. buku log sain terus dengan syarat diaorang memang tekun kerja dan tau prosedur tu. saya selalu bawak student keluar makan lagi. saya takat ni belum kena buli lagi lah. macam ni je beb. u buat aduan/ permintaan secara bertulis la beb. u cc dengan mo ic kat tempat u tu, cc dengan hq dan camo state kite je. biasanya benda secara bertulis ni lebih diberi perhatian. biar ada black & white biar menunjukkan yang u dah serius gila dengan masalah u tu. all the best.
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 34
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: masalah gua...   Mon Jun 16, 2008 4:23 pm

NASIB-NASIB KABAN...........

ukai nama aku bisi angin2 ka dipindah ke hosp dalat...tapi A+E dalat nadai dalam list ke bisi A+E

ma ba dalat enda culup orang...nyak kebuah ia...nuju kaban tok..tat22 paik ajak meh diak,ok
Back to top Go down
View user profile
andy82

avatar

Number of posts : 19
Points : 0
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: masalah gua...   Mon Jun 16, 2008 4:56 pm

gua pun ada gak plan nak tulis surat ke HQ, tapi gua x tau la nak tujukan kat sapa...
gua benar2 stress kat sini beb... dah la dgn beban kerja yg bertambah, masalah tmpt tggl lagi,masalah barang naik lagi...
gua mmg nak tulis surat kat HQ beb...
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 34
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: masalah gua...   Mon Jun 16, 2008 5:01 pm

tulis jak tulis jak kami orang seforum tok back up jak. tul tak kawan2. tujukan ke pengarah jkns then u cc ngan camo state dan banyak lah lain orang. tu baru serius namanya.
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 34
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: masalah gua...   Mon Jun 16, 2008 5:02 pm

nak tanya nih? u all dah claim rebate minyak ke? aku belum gik. ada pegi td tapi pos ofis dah abis duit. banyak sangat orang claim.
Back to top Go down
View user profile
andy82

avatar

Number of posts : 19
Points : 0
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: masalah gua...   Mon Jun 16, 2008 5:12 pm

wokeh... gua akan usahakan.. thanks kengkawan....
Back to top Go down
View user profile
jompot



Number of posts : 48
Age : 35
Location : ba ulu baram..
Points : 0
Registration date : 2008-05-23

PostSubject: Re: masalah gua...   Mon Jun 16, 2008 10:23 pm

ryan...jangan arap nak ambik rebate tunai time ni....yg paj pos kat bandar besar lagi x cukup duit,ni kan pula kat roban @ seratok.....tunggu la seminggu 2 g.bila time dh reda ckit bru turn kita......i bulan 9 bru dpt ambik.....so andy, gua setuju pndangan ryan. .cuba dulu cadangan dia. enti ndak uleh, rundeng cara bukai k....
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 34
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: masalah gua...   Mon Jun 16, 2008 10:35 pm

kihkihkih.. orang kabong pun pegi roban jua amik duit. ok la andy usahakan betul betul. harap masalah ko settle. selamat pengantin baru. ko cakap ko nak kahwin kan..
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 34
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: masalah gua...   Tue Jun 17, 2008 3:48 pm

kena ajak duit rebet meli sintau....
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 34
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: masalah gua...   Tue Jun 17, 2008 11:16 pm

meli jak, mun ngirup ingat ba kami org ditok.
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 34
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: masalah gua...   Wed Jun 18, 2008 11:07 am

ungal renndy anang kelalu nyabung ia ngau orang atas nuan,,,pahai kitai kena blacklist nama lg,,tak purus dada SMA kitak diak...SMA di mukah tok manah peda aku,enda nemu lah cara sida ia di tempat DALAT diak...

ngal renddy kena bala menteri ngenyamai ke ati rakyat rebeat nyak...meli ai bisa br ka berapa butol..ngeli enda basah..

ungal renddy, nama oscar tok lama amat enda berforum ,nama ia udah tamngkap basah apai indu ia...
tauka g mabuh ia tuak gawai???
Back to top Go down
View user profile
Roslan
Admin
avatar

Male
Number of posts : 190
Age : 37
Location : KK Beluru Miri
Job/hobbies : Penolong Pegawai Perubatan U29
Humor : I Love Mr. Bean And Cartoons
Points : 15
Registration date : 2008-02-19

PostSubject: Re: masalah gua...   Sat Jun 21, 2008 7:37 pm

mun kawen jgn lupak jemput kamek org...ingin juak nak makan nasik minyak cdak sambir...hehehehe
Back to top Go down
View user profile http://deresa.forumotion.com
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 35
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: masalah gua...   Tue Jun 24, 2008 10:03 am

amacam skrng andy?sudah dpt rumah ke?sabar bro.....
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: masalah gua...   Wed Jun 25, 2008 6:56 pm

tidak berbunyi si andy sekarang senyap je... Saya rasa andy sudah dapat rumah besar kot... rumah bala sida YB din kali. hahahaha......
Back to top Go down
View user profile
jompot



Number of posts : 48
Age : 35
Location : ba ulu baram..
Points : 0
Registration date : 2008-05-23

PostSubject: Re: masalah gua...   Wed Jun 25, 2008 9:36 pm

ya le beb..awe hang sonyap jo...udeh penemu ka rumah besai.e t udeh, oleh jemput bala kaban makai selamat ba rumeh baru.......
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 34
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: masalah gua...   Wed Jun 25, 2008 9:40 pm

apuu watt besai amat pari nyak. kak manggang ya kah? aok nar jua. andy dah senyap jak tok. andy ko dah dapat rumah ke? mun dah dapat kita buat parti..
Back to top Go down
View user profile
akula



Male
Number of posts : 3
Age : 36
Location : MALAYSIA
Points : 0
Registration date : 2008-04-20

PostSubject: Re: masalah gua...   Wed Jun 25, 2008 11:23 pm

owh andy..tulis surat salah diam pun sala..sewa umah michael o bala en seleman d dalat jak..mun sik kat umah cdak chapel/gereja..mun sik pun pegi jak kat datn patimah o pehin taib..org kdg2 bila besar,lupak asal..kdg2 kat tmpt btugas lamak ada skandal..cuti pegi tmpt lamak..bini tggl umah..patut ka?hal kt bwhan tok,tbiar..ckp jak lebih..apa2 pun setel jak bgs2..sabar andy.. Evil or Very Mad chaiyo2..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: masalah gua...   

Back to top Go down
 
masalah gua...
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sarawak Assistant Medical Officer Forum :: Forum Perbincangan :: Perbincangan Permasalahan-
Jump to: