Forum Penolong Pegawai Perubatan Sarawak
 
HomePortalGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Forum
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Klinik warga Emas
Sun Jun 14, 2009 4:19 am by PPP BorhanDalat

» BERITA BERGAMBAR DARI KK NANGA SEMAH, DARO
Sun Jun 14, 2009 4:01 am by PPP BorhanDalat

» Elaun RM 1500, 1000, 500- APA KATA PPP SARAWAK? LAYAK ATAU TIDAK?
Wed Jun 10, 2009 9:23 pm by musrgmude

» KLINIK INTEGRASI
Wed Jun 10, 2009 5:25 pm by wreig

» Salam lelenggau
Wed Jun 10, 2009 2:51 pm by deresa_mit

» KALAU ANDA JADI KETUA PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK????
Wed Jun 10, 2009 1:12 pm by deresa_mit

» MASA DEPAN PPP
Tue Jun 09, 2009 12:09 pm by Ndan6192

» SELAMAT HARI GAWAI DAYAK 2009
Sat May 30, 2009 12:49 pm by cloud

» All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank
Fri May 29, 2009 9:44 pm by onesu

Affiliates










 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search

Share | 
 

 ceritera macam macam ragam

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Mon Feb 09, 2009 5:44 pm

enda tau pelaba aku par...

_________________
just me...
http://jamainambang.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Mon Feb 09, 2009 8:32 pm

nadai scanner.. salinan email tuk bisi lah..

Quote :
Butir Peribadi Pengadu:
Renndy Ryan Ak Norsiah
841029-13-5707
Klinik Kesihatan Roban,
Jalan Feeder Roban,
95300 Roban,
Sarawak.
083427244 (pejabat)

Butiran Aduan

Nama Guru: Dymon Ak Manggai (yang terlibat)

Sekolah tempat guru terlibat mengajar: SK Supok, Roban. 95300 Roban, Sarawak.

1.Guru tersebut (Dymon Ak Manggai)bersikap biadap terhadap peraturan di klinik. selain itu beliau juga bersikap tidak profesional, tidak rasional, menghina, mengancam dan mengugut kakitangan Klinik Kesihatan Roban( saya sendiri dan dua pelatih saya)

2.Selain itu beliau juga mengugut untuk merosakkan harta benda kerajaan yang terdapat di klinik (papan nama kakitangan on call) dengan menggunakan sebatang objek panjang yang diambil dari kereta beliau.

3.Beliau juga mengancam/ mengugut kakitangan klinik dengan menudingkan jari kearah saya dan kakitangan yang lain dan menyebut perkataan yang mengancam seperti " ingat kamu orang, jagalah nanti, aku ingat muka kamu bertiga"

4. Beliau juga bersifat meninggi diri dan menghina saya, pelatih saya, profession saya dan juga jabatan saya dengan mengatakan kami malas ("kami" disini merujuk kepada jawatan saya iaitu Penolong Pegawai Perubatan). selain itu beliau juga mengatakan yang profession saya tidak penting dan merendah-rendahkan darjat profession saya. Beliau juga meninggikan diri dengan mengatakan beliau banyak duit dan gaji beliau lebih besar/ banyak dari gaji Penolong Pegawai Perubatan.

5. Selain itu juga, beliau mengancam dengan mengatakan bahawa beliau akan memukul anak- anak kami di sekolah sekiranya anak kami bersekolah nanti.

Beliau bertindak biadap sedemikian hanya kerana teguran saya kepada beliau supaya beliau tidak membunyikan hon di kawasan klinik. Saya berasa kecewa dan marah kerana sebagai seorang pendidik beliau tidak seharusnya bertindak sedemikian. beliau sepatutnya dapat berfikir/ bertindak secara rasional dan profesional. macam ini kah orang yang kita harapkan untuk mendidik anak-anak di sekolah, pengajaran moral macammana agaknya akan diberikan kepada murid jika guru bersikap sebegini.

Saya berharap tindakkan sewajarnya diambil keatas guru yang *censored*.

disini saya juga ingin meminta maaf kepada pihak tuan kerena mengirim aduan ini menggunakan email dan tidak saluran yang betul. saya telah cuba untuk mengisi aduan melalui laman web KPN tetapi seringkali mengalami "error".

Sekian Terima Kasih.

yang benar.

Renndy Ryan Ak Norsiah
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Mon Feb 09, 2009 8:34 pm

email tersebut telah dihantar minggu lepas kepada pihak kementerian pendidikan di adudisiplin@moe.gov.my
Back to top Go down
View user profile
Uchu Beliau
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 739
Age : 36
Location : DI MANA BUMI DI PIJAK
Job/hobbies : DRESSA KAMPUNG 81
Humor : CAKAP TAK SERUPA BIKIN
Points : 68
Registration date : 2009-01-12

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Mon Feb 09, 2009 10:18 pm

jangan bg muka ngan cda mun kta d pihak yg benar........biar nya merasa.....jgn ingat nya aja berkuasa........ Twisted Evil Twisted Evil Evil or Very Mad Evil or Very Mad dah melampau da cikgu .............
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Mon Feb 09, 2009 10:43 pm

adu ke berita harian pun boleh...dlm ruangan "surat"

_________________
just me...
http://jamainambang.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 36
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Tue Feb 10, 2009 3:35 pm

manah tindakan d nya Parrrr...berani laban betol

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
apai bidah
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 762
Age : 34
Location : KK BT NIAH,MIRI SWK
Job/hobbies : complete 3P
Humor : ANANG MACAM2 SIMPONG TERUS
Points : 47
Registration date : 2008-10-18

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Wed Feb 11, 2009 11:10 am

CIGU CGE PAMA...........LABAN NGASAI KE DIRI NGEMPU MENUA KO JAKO MEH NYA............BANSA KE UNTAK JAI NYA KABAN...MAIOH GA CIGU KELALA AKU NADAI GA BAKANYA....................
Back to top Go down
View user profile http://www.goggles.com
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Wed Feb 11, 2009 4:47 pm

nyak meh ya.. bala aku pan mayuh gak jd cikgu.. nadai meh perangai baka ya tok..
Back to top Go down
View user profile
apai bidah
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 762
Age : 34
Location : KK BT NIAH,MIRI SWK
Job/hobbies : complete 3P
Humor : ANANG MACAM2 SIMPONG TERUS
Points : 47
Registration date : 2008-10-18

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Thu Feb 12, 2009 9:19 am

NYA MEH HARAP PROFESION JAK DISANJUNGI TANG ORG YA BAKA ULAH NYUMBOH................. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile http://www.goggles.com
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 36
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Tue Feb 17, 2009 2:37 pm

Rileks Parr nda ngawa sarito ari ia,, pagila-lusa nda mh kitai nemu.. Mai sarang lelAYANg ila prr

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Tue Feb 17, 2009 8:27 pm

apai bidah wrote:
NYA MEH HARAP PROFESION JAK DISANJUNGI TANG ORG YA BAKA ULAH NYUMBOH................. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

anang ngalau ia ngal...simpong terus....

_________________
just me...
http://jamainambang.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Uchu Beliau
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 739
Age : 36
Location : DI MANA BUMI DI PIJAK
Job/hobbies : DRESSA KAMPUNG 81
Humor : CAKAP TAK SERUPA BIKIN
Points : 68
Registration date : 2009-01-12

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Tue Feb 17, 2009 10:33 pm

NYA IYA BULIH...ANG MCM2 SIMPONG TRUS
Back to top Go down
View user profile
anak pisang
Regular Forumer
avatar

Male
Number of posts : 341
Age : 37
Location : gunung ngeli
Points : 42
Registration date : 2008-11-08

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Wed Feb 18, 2009 1:31 am

huhu maioh amai keja laban aku baru ja pulai ari kursus integrasi
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Wed Feb 18, 2009 10:35 am

sigi gaya ii meh nya...semua kitai tu baka nya..meh...

_________________
just me...
http://jamainambang.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Uchu Beliau
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 739
Age : 36
Location : DI MANA BUMI DI PIJAK
Job/hobbies : DRESSA KAMPUNG 81
Humor : CAKAP TAK SERUPA BIKIN
Points : 68
Registration date : 2009-01-12

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Wed Feb 18, 2009 10:55 am

SIGI GAIA PENGAWA MEH NYOOO
Back to top Go down
View user profile
aubreysherrod
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 911
Age : 35
Location : Lubok Antu, Sarawak
Job/hobbies : Minum ejok/beer/langkau
Points : 316
Registration date : 2009-02-10

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Fri Feb 20, 2009 7:32 pm

lol!
Back to top Go down
View user profile http://genghaus.blogspot.com
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Fri Feb 20, 2009 7:47 pm

selamat lemai semua deresa....

_________________
just me...
http://jamainambang.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 36
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Sat Feb 21, 2009 11:48 am

selamat blama lemai kami Parr

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Wed Feb 25, 2009 11:09 am

berita terbaru kepada kawan. hari ini 2 org pegawai pelajaran daerah telah datang berjumpa saya berkaitan aduan saya. janji mereka adalah untuk menyelesaikan kes ini dan cuba untuk mengelak kes ini menjadi lebih besar dengan tidak mengambil tindakkan dan cuba untuk situasi menang menang. dlm perbualan saya dengan mereka saya agak kecewa kerana dalam diam dan tersirat mereka masih cuba untuk mempertahankan/ cover cikgu tersebut dan dalam masa yang sama masih cuba meletakkan saya sebagai orang yang bersalah dan memulakan semua tersebut. selain itu mereka juga, menegur saya kerana menghantar email terus kepada kementerian pelajaran dan tidak merujuk mereka terlebih dahulu. saya tidak kisah lah semua tu kerana saya tidak tahu pun pejabat atau cara untuk berkomunikasi dengan mereka sebab itu la saya hantar email. persoalannya disini "apa guna laman web MOE menyediakan laman khas untuk aduan jika tidak digunakan"?

saya terdengar mereka berbicara dan mereka berkata kalau org marah kita macam tu seharusnya saya sabar dan senyum saja dan layan pesakit. terus terang memang itulah yg saya akan lakukan dan telah lakukan, saya telhpun turun ke klinik dan membuka pintu klinik untuk melayan pesakit tetapi cikgu tersebut terus menerus maki hamun saya.. siapa yg nak bersabar.. lagipun cikgu tersebut yang mengatakan beliau boleh berubat disarikei jika beliau mahu. saya cuma mengiakan sahaja dan saya bertindak sedemikian kerana saya masih rasional dan cuba untuk mengelakkan konflik berlarutan.

apapun mereka akan ambil tindakkan la terhadap cikgu tu dlm masa terdekat ni.
Back to top Go down
View user profile
drhouse
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 158
Age : 33
Location : tepi sungai byk boyak...
Job/hobbies : AMO U29/cuci klinik.. hahaha..
Points : 24
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Wed Feb 25, 2009 6:19 pm

lol! lol! lol! lol! lol! lol!
padan muka cikgu tu..
tp betul ke diaorang nak ambil tindakan????
confuse, sebab dr apa nak d pdh U, cdak mcm nak cover cikgu ya....
apa2 pun, aku hrp U blh menang...
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Thu Feb 26, 2009 10:21 am

dia orang tidak boleh mengelak dari mengambil tindakkan sebab pihak kementerian pelajaran dah maklum dengan benda ni. ini pun dia org bertindak atas arahan dr org atas di kementerian pelajaran.. rasanya kalo saya buat komplen di pejabat pendidikan daerah tempatan mungkin mereka akan cuba utk tidak amik tindakkan. atau cuba utk cover cikgu tu tp oleh kerana saya telah buat aduan direct ke kementerian so terpaksa la mereka bertindak..
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 36
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Thu Feb 26, 2009 10:28 pm

udah kena tindakan akih nya Parr ?[b]

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
aubreysherrod
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 911
Age : 35
Location : Lubok Antu, Sarawak
Job/hobbies : Minum ejok/beer/langkau
Points : 316
Registration date : 2009-02-10

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Fri Feb 27, 2009 5:33 pm

What a Face What a Face
Back to top Go down
View user profile http://genghaus.blogspot.com
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 36
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Wed Mar 18, 2009 11:22 am

aubreysherrod wrote:
What a Face What a Face

Apa maksud tokkkk???????////?????????????????????????????????????????????

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
uK@! uRg BuK@!
Newbie Forumer


Male
Number of posts : 112
Age : 33
Location : uP !n Da $kY
Job/hobbies : nG!rUp AnaNg KuR@nG
Humor : $3n@nG aT! b3L@mA
Points : 8
Registration date : 2008-10-19

PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   Wed Mar 18, 2009 3:13 pm

nama kaban siko nya lalu ndak munyi... mua tekenyit jak di beri ya..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ceritera macam macam ragam   

Back to top Go down
 
ceritera macam macam ragam
Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sarawak Assistant Medical Officer Forum :: Forum Perbincangan :: Kongsi Pengalaman Anda-
Jump to: